Seuraa Alertum Oy

Sydäniskuri voi pelastaa henkiä – Heartsine Samaritan -sydäniskurit Alertumin valikoimaan

Lehdistötiedote   •   Syys 20, 2017 13:29 EEST

Sydäniskurin tarkoituksena on käynnistää äkillisesti pysähtynyt sydän uudelleen. Sitä käytetään jos potilas on tajuton eikä hengitä. Laitteen käyttö ei voi aiheuttaa potilaalle lisähaittaa.

Alertum järjestää vuosittain yli 300 ensiapukurssia, joiden sisällöt ja kestot vaihtelevat asiakkaiden tarpeiden mukaan. Nyt Alertum tarjoaa asiakkailleen mahdollisuuden myös sydäniskurin eli defibrillaattorin hankintaan kurssien yhteydessä.

”Ulkoisen defibrillaattorin eli sydäniskurin käyttö muutaman minuutin kuluessa sydämenpysähdyksestä parantaa potilaan selviytymismahdollisuuksia huomattavasti”, kertoo Alertumin toimitusjohtaja Riku Aho.

”Alertumin koulutuksissa käydään aina läpi tajuttomalle annettava ensiapu, peruselvytys ja sydäniskurin käyttö, joten on luonnollista tarjota asiakkaille mahdollisuus sydäniskurin hankintaan kurssin yhteydessä.”

Markkinoiden kärkituote Alertumin sydäniskuriksi

Alertumin sydäniskurit kuuluvat Heartsine Samaritan -tuoteperheeseen, jossa on kolme erilaista sydäniskuria: puoliautomaattiset Heartsine Samaritan 350P ja 500P sekä automaattinen Heartsine Samaritan 360P. Sekä puoliautomaattiset että täysautomaattinen malli ohjaavat käyttäjää selkeillä äänikomennoilla, suomeksi.

”Julkisiin tiloihin ja tiloihin, joissa käy muitakin kuin yrityksen omaa henkilökuntaa, kannattaa hankkia täysautomaattinen sydäniskuri”, kertoo Aho. ”Heartsinen täysautomaattinen sydäniskuri analysoi sydämen rytmin ja antaa iskun automaattisesti tarvittaessa.”

Sydämenpysähdyksestä selviytyminen edellyttää välitöntä elvytystä

Sydäniskurin tarkoituksena on käynnistää äkillisesti pysähtynyt sydän uudelleen. Sitä käytetään jos potilas on tajuton eikä hengitä. Laitteen käyttö ei voi aiheuttaa potilaalle lisähaittaa.

Sydäniskuri ei korvaa painelu–puhalluselvytystä, mutta lisää elvytystehoa huomattavasti. Alertumin ensiapukoulutuksissa asiakkaille opetetaan oikea elvyttämistapa ja -tekniikka. Nopea ja oikein toteutettu ensiapu nostaa potilaan selviämistodennäköisyyttä huomattavasti.

”Jos painelupuhalluselvytys ja defibrillointi käynnistyvät 3–5 minuutissa, jopa kolme neljästä alkutilanteessa elottomasta selviää”, toteaa Alertumin ensiapukouluttaja Marko Ahtonen.

Koulutus takaa oikean käytön

Sydäniskureilla on kahdeksan vuoden takuu ja iskurin lisäksi asiakas saa aina lyhyen perehdytyksen sydäniskurin käyttöön. Laitteen mukana tulevat elvytysmaski, sakset ja raakkausterä. Alertumilta on saatavissa myös useita erilaisia kaappimalleja iskurien säilytykseen.

Heartsine-sydäniskureiden maahantuojan Ems Consulting Oy:n Jukka Juutinen toteaa olevansa hyvin tyytyväinen alkaneeseen yhteistyöhön.

”Alertum on osoittanut toiminnallaan oikeasti välittävän asenteen koulutettaviin. Näin ollen Alertum parantaa ihmisten mahdollisuuksia selvitä mahdollisesta äkillisestä sydänpysähdyksestä.”

Sydäniskurin voi tilata myös Alertumin verkkosivujen kautta.

”Hankintaan sisältyvä lyhyt käyttöperehdytys ei kuitenkaan korvaa ensiapukoulutusta”, huomauttaa Aho.

”Sydäniskurin tilauksen yhteydessä voi pyytää tarjouksen kahdeksan tunnin hätäensiapukoulutuksesta.”

Alertum Oy luo osaamisella maailman turvallisinta yhteiskuntaa

Alertum on kasvava ja kehittyvä turvallisuuskoulutuksia tarjoava yksityisyritys. Toteutamme turvallisuutta edistäviä lyhytkoulutuksia valtakunnallisesti ja visionamme on luoda osaamisella maailman turvallisin yhteiskunta.

Organisaatiomme käsittää yli 60 ammattitaitoista kouluttajaa ympäri Suomen. Toimistollamme Espoossa työskentelee 10 henkilöä asiakaspalvelun, myynnin sekä koulutusjärjestelyiden parissa.

Palvelumme huomioivat yksilöllisesti sekä pienen että suuren yrityksen tai julkisen toimijan tarpeet henkilöstön turvallisuusosaamisen kehittämisessä. Tarjoamme osaamistamme pätevyyskoulutusten suunnittelussa, toteutuksissa ja pätevyyksien ylläpidossa.

Kommentit (0)

Lisää kommentti

Kommentti

Lähettämällä kommentin suostut siihen, että henkilötietojasi käsitellään Mynewsdeskin tietosuojakäytännön mukaisesti.